Volg ons op Linkedin    

Inloggen klantportaal   

Volg ons op Linkedin    

Inloggen klantportaal   

Week van de RI&E 20 – 24 juni 2022
Gezond en veilig werken begint met een Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E)
20-6-2022
De week van de RI&E opent je ogen

Gezond en veilig werken begint met een Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E)
Ook dit jaar wordt er tijdens de week van de RI&E weer aandacht besteed aan arbeidsrisico’s in organisaties. De RI&E is een cruciaal en fundamenteel onderdeel van het arbobeleid van bedrijven en organisaties. Het gaat over het herkennen en beheersen van gevaren en risico’s op de werkvloer. Veel werkgevers denken dat ze de arbeidsrisico’s in hun bedrijf wel kennen. De praktijk is anders, een ongeluk zit in een klein hoekje. De RI&E opent de ogen en voorkomt bedrijfsblindheid. En biedt concrete handvatten om aan de slag te gaan met de gezondheid en veiligheid van uw medewerkers. Daarnaast is het een verplicht middel om de gezondheid en veiligheid te bevorderen.

Waarom is een RI&E belangrijk?
Door ongevallen op het werk of beroepsziekten overlijden jaarlijks 4.100 mensen en zitten tienduizenden mensen ziek thuis. Een medewerker die ziek thuis zit kost een werkgever gemiddeld €260,- per dag. De RI&E en het plan van aanpak helpen ondernemers bij het in kaart brengen en verkleinen van
hun arbeidsrisico’s.

Lees het hele artikel in bijgaand whitepaper. WeekvandeRIE. Wij ondersteunen u graag bij het opstellen of toetsen van uw RI&E.