Volg ons op Linkedin    

Inloggen klantportaal   

Volg ons op Linkedin    

Inloggen klantportaal   

Mensen zijn de bepalende factor voor het succes van uw bedrijf! Blijven investeren in ontwikkeling is cruciaal
Leren en duurzame inzetbaarheid
5-4-2022
Motieven van werkgevers en medewerkers

Waarom is aandacht voor duurzaam werken van belang?

Nederland is in een hoog tempo aan het ontgroenen en vergrijzen. Tot 2040 neemt de gemiddelde leeftijd in Nederland toe. En daarmee de verhouding tussen het aantal AOW’ers en het aantal potentieel werkenden. Van de werkenden is een steeds groter deel ‘op leeftijd’. Door de stijgende pensioenleeftijd moeten medewerkers tot op latere leeftijd werken en ‘bijblijven’. Want de inhoud van banen verandert steeds sneller en kennis raakt sneller verouderd. Daarom is het belangrijk dat medewerkers zich blijven ontwikkelen en blijven leren. Dat is niet alleen noodzakelijk, maar gelukkig ook leuk, boeiend en uitdagend.
Meer actuele kennis en wendbaarheid biedt medewerkers meer werkzekerheid en carrièrekansen en houdt organisaties wendbaar.
Hoe meer men een leven lang leert, hoe groter de duurzame inzetbaarheid. Oudere medewerkers behouden hun employability en werkvermogen wanneer zij meer interesse en mogelijkheden hebben voor een leven lang leren.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat het loont om te investeren in ontwikkeling van mensen. Het gaat om perspectief en de wendbaarheid van de organisatie én van medewerkers. Er worden door werkgevers meerdere redenen genoemd om te investeren in ontwikkeling. In bijgaand artikel staan de motieven die door werkgevers en medewerkers genoemd zijn waarom investeren in ontwikkeling van belang is. Leren_en_duurzame_inzetbaarheid