Volg ons op Linkedin    

Inloggen klantportaal   

Volg ons op Linkedin    

Inloggen klantportaal   

31 mei: Dag tegen roken en tabak.
Werken aan een rookvrije omgeving!
31 mei 2022
De gevaren van roken zijn immens

Mensen zijn de bepalende factor voor het succes van uw bedrijf. Blijven investeren in gezondheid en vitaliteit is cruciaal. Een actief ontmoedigingsbeleid rondom roken past binnen deze investering in de gezondheid van uw medewerkers. Niet alleen voor de rokende medewerker, ook voor de niet-roker en voor uw organisatie. Een rookvrije werkomgeving is een belangrijk onderdeel van dit beleid en vanaf begin 2022 zelfs een verplichting. In bedrijfsgebouwen mag geen rookruimte meer in gebruik zijn. Buiten mag uitsluitend onder voorwaarden een rookplek ingericht worden. Het is aan een werkgever een goed rookbeleid op te stellen en vervolgens te handhaven.

Wat zijn de schadelijke effecten van roken voor uw medewerkers. Roken is nog steeds de belangrijkste oorzaak van ziekte en sterfte in Nederland. Rokers overlijden aan een ziekte die door roken is veroorzaakt. Ze leven gemiddeld korter en de kwaliteit van leven is lager dan bij een niet-roker. Roken vergroot de kans op ernstige ziektes.

En wat zijn de gevolgen voor u als werkgever. Voor u als werkgever brengt roken grote kosten met zich mee. Rokers zijn vaker ziek dan hun niet-rokende collega’s. Ze zijn gemiddeld langer ziek ook door de chronische ziekten die mede door het roken worden ontwikkeld. Er moeten vervangingskosten gemaakt worden bij verstoringen in het werkproces. Rokers nemen vaker pauze dan niet-rokers wat ten koste gaat van de productiviteit.

Stoppen met roken is voor de meeste rokers niet makkelijk. Het veranderen van gewoontes is moeilijk in combinatie met de verslavende werking van nicotine. Bij het stoppen met roken zullen er ontwenningsverschijnselen optreden. In welke vorm dan ook. Denk aan slapeloosheid, angst, concentratieverlies, meer eetlust of irritatie. Vaak zijn er al meerdere pogingen ondernomen om te stoppen met roken. Professionele hulp kan ondersteuning bieden. Onze partner SmokeFree begeleidt al sinds 1996 mensen die willen stoppen met roken.

Lees het hele artikel in bijgaand whitepaper en help uw medewerkers om te stoppen met roken. Stop roken