log in voor de WEBkoppeling

Ook in 2016 weer meer burn-out door werk >>

Campagne tegen zwangerschapsdiscriminatie >>

Campagne beschut werk >>

Inspectie SZW in de knel >>

GZ-Psycholoog >>

Bedrijfsarts >>

print deze pagina

Arbeidsdeskundig

Een goede fit tussen de werknemer en diens arbeidsomgeving is belangrijk voor alle betrokkenen. AenK voert objectief arbeidsdeskundig onderzoek uit, brengt medisch arbeidskundig advies uit en doet arbeidsdeskundig plaatsingsonderzoek.

Arbeidsdeskundig onderzoek
Het doel van het arbeidsdeskundig onderzoek is het concreet in kaart brengen van resterende arbeidsmogelijkheden van werkzoekenden met gezondheidsproblemen. Arts en psycholoog stellen de belastbaarheid vast, de arbeidsdeskundige duidt functies op de lokale markt.

Medisch arbeidskundig advies
Dit type advies geeft inzicht in de resterende mogelijkheden van een cliŽnt met gezondheidsproblemen. De deskundigheid van medisch adviseur en arbeidsdeskundige worden in dit onderzoek gekoppeld om tot een praktisch en bruikbaar advies te komen.

Arbeidsdeskundig plaatsingsonderzoek
Het doel van dit type onderzoek is het vaststellen of een werkplek voor de betreffende cliŽnt passend is of passend te maken is. Het antwoord op deze vraag wordt bepaald door de fysieke en mentale gesteldheid van de betrokken persoon en de inhoud van de functie. In de rapportage wordt de belastbaarheidrapportage van de medisch adviseur gelegd naast de functiebelastinganalyse van het beoogde werk.